Daha önceki yazımızda Facebook hesap silme işlemini anlatmıştık. Bu başlıkta Facebook hesaplarını silmek istemeyen sadece belirli bir süre ortadan kaybolmak isteyen kullanıcılar için hesap dondurma işlemini anlatacağız. Facebook hesabımızı dondurmak için ilk olarak herhangi bir masaüstü veya dizüstü bilgisayardan Facebook hesabımıza giriş yapıyoruz. Facebook hesabımıza giriş yaptıktan sonra sağ üst kısımda bulunan, aşağıya doğru bakan üçgen simgesine tıklıyoruz. Açılan menüden 'Ayarlar' sekmesine tıklıyoruz. Bu sekmeye tıkladığımızda 'Ayarlar' sayfasına yönlendirileceksiniz. Bu sayfanın sol kısmında bir menü var. Bu menüden 'Güvenlik' sekmesine tıklıyoruz. Güvenlik sayfasının en altında 'Hesabını Dondur' alanı var. Bu alandaki 'Düzenle' düğmesine tıklayın ve açılan kısımdan 'Hesabımı Dondur' bağlantısına tıklayın. Hesabımı dondur bağlantısına tıkladığınızda 'Hesabını dondurmak istediğinden emin misin?' başlıklı bir sayfaya yönlendirileceksiniz. Bu sayfada ayrılma nedenini belirtmeniz gerekiyor. Bu kısım zorunlu. Bu kısımda "Sadece bir süreliğine. Geri döneceğim." seçeneğini işaretlemenizi tavsiye ediyoruz. Ayrılma nedeninizi belirttikten sonra sayfanın en altına inin ve 'Dondur' düğmesine tıklayın. Böylelikle Facebook hesabınızı dondurmuş olacaksınız.

Hesap dondurma sayfasını bulamayan kullanıcılar aşağıdaki hesap dondurma bağlantısına tıklayarak doğrudan ilgili sayfaya ulaşabilirler.

Facebook Hesap Dondurma Linkihttps://www.facebook.com/deactivate/

Facebook hesap dondurma işlemi bu kadar. Facebook hesap dondurma ile ilgili bilmeniz gerekenleri öğrenmeniz için aşağıdaki başlıkları okumanızı tavsiye ediyoruz.

Hesap dondurma işleminin son basamağına ait ekran görüntüsü.

Facebook hesabımı dondurduğumda ne olur?

Facebook hesabınızı dondurduğunuzda, hesabınız silinmez. Sadece profiliniz siz tekrar aktif hale getirene kadar ortadan kaybolur. Fotoğraflarınız, videolarınız, paylaşımlarınız ve yorumlarınız kaldırılır ve diğer Facebook kullanıcıları bu paylaşımları göremez. Hesabınızı dondurduğunuz andan itibaren arkadaş listesinde ve gönderdiğiniz özel mesajlarda adınız görünmeye devam edebilir.

Hesap dondurma ile ilgili bilmem gerekenler nelerdir?

Facebook hesabınızı dondurmadan önce hesabınızın kullanıcı adı ve şifresini mutlaka bir yere kaydedin. Çünkü hesabınızı tekrar aktif hale getirmek için kullanıcı adı ve şifrenizle sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Güvenliğiniz açısından kullanıcı adı ve şifrenizi sizden başka kimsenin göremeyeceği bir yere kaydetmenizi tavsiye ediyoruz. Hesap dondurmada fotoğraf, video ve benzer hiç bir paylaşımınız silinmez. Sadece profiliniz dahil olmak üzere tüm paylaşımlarınız başkaları tarafından görüntülenemez. Hesabınızı dondurduğunuzda başkalarına gönderdiğiniz mesajlar görünmeye devam edebilir.