Yazdır
Gösterim: 2317

Facebook hesabının nasıl silindiği anlatılıyor.
Facebook dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan oldukça popüler bir sosyal paylaşım sitesi. Facebook, Türkiye'de de açık ara en çok kullanılan sosyal paylaşım sitesidir. Milyonlarca aktif kullanıcısı olan bu mecradan gizlilik, vakit kaybı ve benzeri nedenlerle ayrılmak isteyen bir çok kullanıcı var. Bu kullanıcıların çoğu hesaplarını kalıcı olarak nasıl sileceklerini bilmemekte. İşte burada İnternet sitemizi açma amacımız ortaya çıkıyor. Bu sayfada hesaplarını silmek isteyen kullanıcılara gönüllü destek veriyoruz. Evet, "Facebook hesabı nasıl silinir?" sorusunun cevabı ile başlayalım.

Facebook hesabı nasıl silinir?

Facebook hesabımızı kalıcı olarak silebilmemiz için ilk olarak hesabımıza herhangi bir masaüstü veya dizüstü bilgisayardan giriş yapmamız gerekiyor. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra aşağıdaki hesap silme linkine tıklayın. Şifrenizi unuttuysanız ve bu nedenle hesabınıza giriş yapamıyorsanız buraya tıklayarak hesabınıza yeni şifreyi nasıl oluşturacağınızı öğrenebilirsiniz.

Facebook Hesap Silme Linki: https://www.facebook.com/help/delete_account

Facebook hesap silme linkine tıkladığınızda karşınıza 'Hesabımı Sil' başlıklı bir sayfa açılacak. Açılan sayfadaki uyarıyı okuduktan sonra 'Hesabımı Sil' etiketli düğmeye tıklayın. Facebook'un hesap silme ile ilgili uyarısı şu şekildedir:

Facebook'u bir daha kullanmayacağını düşünüyorsan ve hesabının silinmesini istiyorsan, bunu senin için yapabiliriz. Hesabını yeniden etkinleştiremeyeceğini ve ayrıca eklediğin içerik ve bilgilerin hiçbirinin geri getirilemeyeceğini lütfen unutma. Hesabınızı hala silmek istiyorsanız, Hesabımı Sil'e tıklayın.

Facebook hesap silme linkine tıkladıktan sonra açılan sayfanın ekran görüntüsü.

Hesabını sil düğmesine tıkladıktan sonra aynı sayfa içerisinde 'Hesabı Kalıcı Olarak Sil' başlıklı bir pencere açılacak. Bu sayfaya hesabınızın şifresini tekrar girmeniz gerekiyor. Ardından da güvenlik kodu giriyorsunuz veya fotoğraf seçimi yapıyorsunuz. Son olarak da pencerenin alt kısmında bulunan 'Tamam' düğmesine tıklayın.
Kalıcı olarak Facebook hesap silme işleminin son aşaması.
Böylelikle Facebook hesabınızı kalıcı olarak silmiş oluyorsunuz. Facebook hesap silme hakkında sıkça sorulan soruların cevabını almak için aşağıdaki başlıkları okumanızda fayda var.

Facebook hesabımı silmeden önce verilerimin yedeğini alabilir miyim?

Hesabınızı silmeden önce yedeğini almak isteyebilirsiniz. Hesabınızın yedeğini almak için Facebook'un arşiv hizmetinden yararlanacaksınız. Arşivin içerisinde fotoğraflarınız, videolarınız, duvar yazılarınız, mesajlarınız ve diğer bilgileriniz bulunmaktadır. Arşivin oluşturulması biraz zaman alıyor, bu nedenle biraz sabırlı olmalısınız. Arşiv tamamlandığında Facebook tarafından size bir e-posta gönderiliyor. Gelen e-postanın içerisinde bulunan bağlantı ile Facebook verilerinizin yedeğini bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Verilerinizin yedeğini indirdikten sonra hesabınızı gönül rahatlığıyla silebilirsiniz.

Hesabımı silmeli miyim yoksa dondurmalı mıyım?

Hesap silme ve hesap dondurma arasında ciddi fark vardır. Facebook hesabınızı dondurduğunuz anda hesabınızı kimse göremez. Facebook hesabınız kalıcı silinmiş gibi olur ancak Facebook'a kullanıcı adınız ve şifrenizle tekrar giriş yaptığınızda hesabınız tekrar aktif olur. Eskisi gibi hesabınızı kullanmaya devam edebilirsiniz. Facebook hesabınızı sildikten sonra 14 gün boyunca hesabınız dondurulur ve silinme kuyruğuna girer. 14. günün sonunda hesabınız kalıcı olarak silinir ve kurtarılması, geri açılması mümkün değildir. Bu nedenle hesabınızla ilgili işlem yapmadan önce hangi işlemi yapacağınız hakkında doğru karar vermeniz gerekmektedir.

Hesap Silme İle İlgili Bilmeniz Gerekenler